Death is a disease

Met deze woorden vat Tommy (Hugh Jackman) de dood van zijn vrouw Izzy (Rachel Weisz) samen in de fantastische film die The Fountain is. Verteerd door verdriet en spijt gaat hij op zoek naar een geneesmiddel om de dood steeds uit te stellen. Het verhaal begint in 1500, gaat door in het jaar 2007 en stopt in 2500. Het is zeer moeilijk om neer te schrijven waar de film exact over gaat. Je moet deze gewoon meerdere keren herbekijken.

The Fountain blijft voor mij na al die jaren nog steeds een van de meest emotionele rollercoasters waar ik ooit al ingezeten heb tijdens een film. Iedere keer zorgt de prachtige combinatie van het verhaal, de symboliek, de muziek en zeker de cinematografische beelden ervoor dat de tranen naar boven komen.

Door de internationale filmcritici is deze cultfilm van Darren Aronofsky figuurlijk uitgespuwd en neergesabeld wegens te leeg, te moeilijk, te … Ondanks deze felle kritieken heeft de film ondertussen een ware cult status bekomen wegens de diepere betekenis die je in bijna geen enkele andere film terugvindt.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s